Påskeferie

Påskeferie of zoals wij het kennen, paasvakantie. Ja ze kennen het hier ook! Er is echter een klein verschil, het duurt maar een week. Voor de meeste dan toch, mijn “påskeferie” begon afgelopen woensdag al, en wat voor 1 was dat! Geweldig weer, prachtige zon, amper wind, en wat stond er op het programma? Een “run and bike” doorheen Hjørring. En ja, dit was les. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met allerlei vormen van teambuilding en hoe we dat kunnen implementeren in verschillende vormen van lesgeven. Als laatste stond er dus een run and bike met verschillende opdrachten op het programma. Het concept was vrij simpel, je zit in een groep van 3 personen en hebt 1 fiets te beschikking. Wie er fietst en loopt beslis je helemaal zelf. Er waren 3 opdrachten, een gps run met foto hunt, een kaartloop met vragenlijst en een orientatiëloop (natuurlijk ook met bijpassende opdrachten). We beginnen met de gps run, heel simpel. Loop naar het waypoint dat op de gps staat en verbind het waypoint met de juiste foto. Half Hjørring doorgelopen en een goed half uur later komen we terug bij het startpunt en krijgen we een kaart. Loop naar de punten en beantwoorden de volgende vragen. Ik was vrij nutteloos omdat mijn Deens nog niet 100% op punt staat, maar ik zorgde er wel voor dat we op de juiste plaats stonden! Het einde van deze run vond plaats in een park dat letterlijk helemaal aan de andere kant van onze school was. Maar goed, eens aangekomen moesten we eerst in een opblaasboot het kleine meertje oversteken voor we mochten beginnen aan de oriëntatieloop. Ook hier zorgde ik ervoor dat we aan de juiste posten geraakten waar men teamgenoten een poging deden om de opdracht op te lossen! En om te eindigen moesten we nog terug naar school want onze rugzakken stonden daar. En weet je nog dat ik hier in het begin vertelde dat het een run en BIKE was? Wel, ik heb geen fiets gezien, blijkbaar is het niet verantwoord om met drie tegelijkertijd op een fiets te zitten,… Ik keek even naar men horloge en zag daar toch een mooie 20km op staan, niet slecht voor een dagje les dacht ik dan!

Ondertussen was mijn vakantie begonnen en zoals Emma al uitvoerig heeft besproken hebben we het weekend in het summerhouse doorgebracht! Toen we vrijdag aankwamen heb ik direct gevraagd waar ik een kampvuur mocht maken, want dat mocht zeker niet ontbreken! De eerste avond heb ik zo goed al heel de tijd buiten doorgebracht bij het vuur, genieten van de kleine dingen. De sterren die prachtig aan de hemel stonden, de zee die je op de achtergrond hoorde en de bijna volle maan maakte er een prachtige avond van. Zaterdag heb ik dan weer een match gespeeld, en ja we hebben verloren :(! En blijkbaar heb ik ergens tijdens de wedstrijd mijn enkel geraakt want s’avonds deed die toch niet exact wat er van hem verwacht werd! Maar de geweldige Deens lucht heeft een helende functie want toen ik ‘s nachts wakker werd voor een boodschap kon ik er al terug iets of wat normaal op wandelen. Zondag was dan voor mij hoe een zondag hoort te zijn: rustig ontbijten, stoeltje buiten zetten onder een zacht lentezonnetje, parijs-roubaix kijken en gewoon genieten van hel van het noorden!

Voor mij is het wel effectief vakantie, of toch soort van! Ik mag natuurlijk niet vergeten dat er ook taken en opdrachten zijn die ik moet maken en best ook voor ik terugkeer naar Belgenland. Deze week gaat dus een mix van vakantie en werken zijn, maar dat zullen jullie wel snel genoeg te zien krijgen ;)!

Tot snel!

Ben

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s