Sweden adventures in Göteborg!

Het voorbije weekend is voorbij gevlogen, en hoe! Met enkele internationale studenten besloten we een uitstapje te maken naar Zweden, meer specifiek Göteborg. Vrijdag (na mijn stage) namen we de ferry vanuit Frederikshavn richting Göteborg. We leerden iemand nieuws kennen, Beatriz. Zij is ook een internationale studente die studeert in Aalborg en oorspronkelijk van Portugal is. Zij ging Zweden en Noorwegen doorkruisen d.m.v. couchsurfing en ze was very excited!
Eenmaal ter bestemming, begon de zoektocht naar onze hostel, dat eigenlijk heel perfect gelegen was (dicht bij zowel uitgangsbuurt, het centrum en de natuur). Dat St. Patrick’s wordt gevierd, dat werd hier al snel duidelijk. De heilige Patrick wordt hier het hele weekend lang eer gedaan. Göteborg is meteen een grote stad dat echt de moeite is om te verkennen, voor ieders wat wils aanwezig. Als student zou ik hier heel graag vertoeven: een super vriendelijke, open en international minded stad.
Na een korte maar goede nachtrust begonnen we aan onze eerste dag. We ontbeten rijkelijk in ‘Le petit’, een gezellig bakkerijtje/wijnhandel/… Smoothie, thee, yoghurt met alles erop en eraan (fruit/noten/havermout/…), ei en bacon, scones, kaas en dergelijke. Echt de max en voor een faire prijs. Zeker aan te raden! Foto’s kan je raadplegen (misschien om even te watertanden) in onze photobooth.
Dat Göteborg een stad is van heuvels, dat is op zijn minst gezegd licht uitgedrukt. Zo bezochten we op een steile helling de ‘Skansen Kronan’, een kasteel/burcht met uitzicht op het kleurenpallet aan huisjes ‘The Old Town’. Natuurlijk slenterden we even door het pittoreske Old Town, waar je in Denemarken weinig bakkerijen tegenkomt, is er hier wel één te vinden om de 10 stappen. Ook typische oude winkeltjes en moderne designerzaken zijn aanwezig. We bezochten ook talrijke kerken, waaronder Haga, gevolgd door wondermooie parken en waters. Een bezoekje aan de ‘Feskekorka’ (= overdekte vishallen) is zeker ook niet weg te denken wanneer je denkt aan Göteborg. Daar proefden we wat typische lokale zalmgerechtjes. Smullen!
Daarna passeerden we even aan de haven, waar imposante schepen onze aandacht trokken. Ook het uitzicht was niet mis. Het operahuis was op onze weg, dus waarom niet even binnen springen en bezichtigen?! In één van de vele parken ‘Tradgardsföreningen’ was een overdekte tropische tuin met alle soorten cactussen, bomen, bloemen en vele meer. En ja hoor, ook hier hebben ze de hipster food hallen, waar we een coffee and a hot chocolat on the go en een typisch Zweeds koekje verorberden. De vele parken en kanalen bieden echt een indrukwekkend beeld. In ‘Nordstaden’ konden we genieten van een live concert van een koor kinderen, echt kippenvelmoment. ‘s Avonds aten we Japans en genoten we nog van een lekker biertje in de pubs hier. Een live concert ter ere van St.Patrick’s day was mooi meegenomen en creëerde meteen een Iers sfeertje. Tot slot eindigden we de avond met even stil te staan bij onze teller: maar liefst 30 km gewandeld!

Na opnieuw een korte maar zoete nachtrust, ontbeten we deze keer in Old Town. Daar genoten we van iets typisch Zweeds: hagabullen! Hier genoten we een hele dag van, want het is not human possible om dit op te eten in één ochtend, echt enorm maar zo lekker! Het kenmerkt zich door kaneel, veel suiker en een goeie deeg! We zetten onze tocht verder naar de top van ‘Slottsskogen’, een prachtig park met mijlenver zicht op de bossen. Wanneer we neerdaalden kwamen we terecht in het gedeelte waar mensen zich werkelijk begeven: lopen, lezen, eendjes eten voeren en vele meer. Om de dag af te sluiten bezochten we het ‘World Kunsten Museum’ dat heel educatief was. Allemaal twintigers die zich volledig uitleven in een museum, dat kom je niet vaak tegen. Er was ook een prachtige Afghaanse exhibitie die ging over de kunstenaars en vrouwenrechten die repressed zijn, echt nog hevig om er even bij stil te staan.

We hadden graag nog het ‘Universeum’-museum bezocht, maar daar was er jammer genoeg geen tijd meer voor. Hup de ferry op en terug naar ons geliefde Hjørring-hometown. We kunnen nog zoveel meer uitgebreid vertellen, maar soms zeggen beelden meer dan woorden. Geniet van de foto’s!

Vi se’s!

Emma & Ben
PS: We zijn halfweg en stage verloopt goed! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s