Danish class and grab some beer!

Na een beetje leuke kriebels in de buik te voelen, vertrokken Ben en ik richting het huis van Jens-Peter. Hij woont in de straat parallel van ons, dus een kleine 2 minuutjes wandelen. Nooit gedacht dat bijles zo gezellig kon zijn! We waren met een stuk of 15 mensen welkom in het knusse huis van onze tutor. Gesproken van differentiatie op verschillende niveaus: de beginners zaten aan tafel (wij dus) en kregen les van de gevorderden. Een stuk of 3 mensen zaten in de zetel, die teksten lezen: dus vooral oefenen op uitspraak. In de keuken waren er een stuk of 4-5 mensen present, die zorgden voor al het lekkers. En dan nog enkele in de veranda (geen idee wat zij daar uitspookten). Jens-Peter kwam af en toe eens loeren bij ons om te kijken of we goed bezig waren en we oefenden samen wat dialooggesprekjes en woorden in die wij als student echt goed kunnen gebruiken en integreren in het dagelijks leven hier. Rond 16h30 was iedereen moe van de inspanning en zaten we allemaal gezellig samen aan tafel. Lekker vers gebakken brood, cinnamonroles, fruit, kaas en wat Deense specialiteiten vulden de tafel en liet ons buikje grommen. Nog een kop thee en we kunnen er helemaal voor gaan. JP’s huis is precies een ontmoetingsplaats voor internationals. Zo hebben we Amélie en Marco leren kennen van Zwitserland. We spraken af dat we (Diana, Marco, Ben, Amélie en mezelf) gezamenlijk gingen sporten rond 18h in the gym. Timmie was er toevallig ook en ze vertelde ons dat er een !!!!SAUNA!!!! op school is. Helemaal in de ban van dit nieuws, probeerden Amélie, Diana, Timmie en ik dit uiteraard eens uit. Daarbovenop plonsden we ook nog even in het zwembad: ZALIG! Alsof de dag nog niet intensief genoeg was, besloten we te klinken op de nieuwe vriendschap. Waar op school een biertje 10 kronen kost, is dat op café er meteen 10 kronen bij! Conclusie: extreem amusante avond maar door een slaaptekort een te vroege ochtend, want er stond les gepland voor mij. BUMMER!
Op vrijdag na de les gingen we naar een toneel gaan kijken. Ik verstond er helemaal niets van, maar was toch verbluft door het decor, de kostuums en de attributen. Het was een toneel gemaakt voor kinderen (3-6 jaar), maar ik heb er zelf heel erg van genoten.
Op zaterdag deed ik een toertje met de honden, het was erg mooi weer en ik wou een fris hoofdje om optimaal te kunnen starten aan mijn schoolwerk. Kirsti en Wolf nodigden ons uit om ’s avonds samen te eten, aangezien ze een te grote kip in de oven had voorzien. Daar zeggen Ben en ik zeker geen nee tegen! Een mals stukje kip met gratinpatatjes en een biertje. Wat kan het leven toch mooi zijn. Het was een heel aangename avond.
Niet veel later vertrok ik naar het verrassingsfeestje. Er werd heel wat gedronken, gegeten en gedanst. Opnieuw een geslaagde avond om u tegen te zeggen.

Tot snel lieve lezertjes en geniet van jullie zondag!

Emma

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s