WEEK 2!

Om de koe even bij de hoorns te vatten, week 2: Emma², Aalborg Kunsten & exploring, UCN, Hjørring Bjerge, sporten en last but not least; weekendtaakjes zoals schoolwerk inhalen en zondag wasdag eer aandoen!

Laten we starten bij ons Emma. Ze kwam voor een vijftal dagen op bezoek en leerde al snel de Deense cultuur kennen. Ze had een vlotte vlucht maar bewogen taxirit achter de rug. Uitgeput maar voldaan settelde ze haar in ons knus stekje. Samen met Ben maakten we een ‘vlog’ over haar aankomst, de eerste indrukken en het bezoek aan de supermarkt. We slaagden er opnieuw in een lekker avondmaal te bereiden en babbelden tot een gat in de nacht (lees: hier en daar ook wat giechelen, nietwaar Ben ;-)?).
Dag twee: Emma volgde de lessen bij in de universiteit en hielp zelf met het groepswerk. Op het einde van de dag presenteerden we voor onze klasgroep over de culturele heritage van de municipality Hjørring. We did a good job! Na de les dronken we een lekkere kop koffie en een warme chocomelk in UNO cafebar hier in het centrum. Welverdiend! Daarna toonde ik Emma de leukste plaatsjes en liet ik haar Hjørring ontdekken.

Dag drie: WE’RE SO EXCITED AND WE JUST CAN’T HIDE IT… Vandaag viel ons oog op Aalborg en bezochten we samen met de klasgroep de stad. We genoten van een warm drankje en hapje in een super gezellig pubje. Aalborg is meteen much more alive and crowdy. Er stond een uitstap gepland, namelijk het bezoek aan een museum ‘Kunsten’ (http://www.kunsten.dk/en). Daar kwamen we terecht in het huis van de Fin Aalto Alvar en bezichtigden we enkele exhibities. Peter, de bruisende gids van dienst, zorgde ook voor een leuke workshop die me altijd zal bijblijven. Er hingen heel wat exclusieve werken in het huis, waaronder o.a. Le Corbusier, Paul Klee, Vostell, Picasso, Gilbert, Lichtenstein, Warholl en velen meer. I was amazed! Achteraf dwaalden we nog even rond in het huis met ons hoofd in de wolken na een geweldige dag.

Dag vier: SNEEUW! Dat is wel hét kernwoord van deze dag. We waren zo gelukkig en trokken meteen naar buiten. Ben toonde ons de Hjørring Bjerge waar onze mond van openviel. Een uitgestrekt landschap helemaal in sneeuw, een uitkijkpunt die je de ‘skyline’ van Hjørring weergaf en een hikingtocht door de bossen (met gevolgen). Ik heb een paar keer de sneeuw begroet met een val, het was erg gladdig op bepaalde paden. Het leverde alleszins enkele leuke filmpjes en mooie foto’s op.

Dag vijf: Goodbye Ems! Tijd om afscheid te nemen… Tot binnen enkele maandjes! Maar niet getreurd, vandaag is nog een vrij drukke dag. Ben en ik doen mee aan een volleybal tournement op school en erna trek ik naar the gym. Aangezien het buiten te koud en too snowy is om te sporten, zoek ik binnen de sporty spice op. Vanavond is er ook een feestje, we zijn benieuwd!

Weekends are made for… In mijn geval zal ik wat werken voor school en mijn eerste wasje hier draaien.

We zullen onze vlog ook nog hierop posten via een link naar YouTube. Mensen die bevriend zijn kunnen hem online raadplegen via onze Facebookpagina’s. Ook staan er heel wat nieuwe foto’s in onze photobooth.
We keep you posted!

Tot snel! Dikke zoen!

Emma

Advertisements

2 thoughts on “WEEK 2!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s